About Me

My photo
seorang hamba Allah di muka bumi barakah; yang mencari sinar keimanan, Ummah Rasullullah; juga da'ie yang bertugas sebagai Murabbiyyah si Kecil... sedang bermujahadah mencari redha Ilahi... Wallahualam.. Salam Ukhwah... Jazakallah... **Thinkingg,,,Analyzing,,,Deciding for Writting... Selagi diberi kekuatan atas anugerah Ilham dari Ilahi, terus menulis dan menulis... mencari rahmat dan cintaNYA yang tidak bertepi..

Followers

"Allah tidak memberati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya. Ia mendapat pahala kebaikan yang juga diusahakannya, dan ia juga menanggung dosa kejahatan yang diusahakannya. (Mereka berdoa dengan berkata): Wahai Tuhan kami! Janganlah Allah membebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Allah bebankan kepada orang-orang yang terdahulu kepada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Allah pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya. Dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah kesalahan kami, dan berilah rahmat kepada kami. Allah lah penolong kami, oleh itu tolonglah kami untuk mencapai kemenangan terhadap kaum-kaum yang kafir.." ameen~~~
[Surah Al-Baqarah: Ayat 286]
Katakanlah (wahai Muhammad):
"Wahai Allah yang mempunyai kuasa pemerintahan! Allah lah yang memberi kan kuasa pemerintahan kepada sesiapa yang Allah kehendaki, dan Allah jualah yang mencabut kuasa pemerintahan dari sesiapa yang Allah kehendaki. Allah lah juga yang memuliakan sesiapa yang Allah kehendaki, dan Allah jualah yang menghina sesiapa yang Allah kehendaki. Dalam kekuasaan Allah lah sahaja adanya segala kebaikan. Sesungguhnya Allah Allah Maha Berkuasa atas tiap-tiap sesuatu. "Allah lah yang memasukkan waktu malam ke dalam waktu siang dan Allah jua lah yang memasukkan waktu siang ke dalam waktu malam. Allah lah jua yang mengeluarkan sesuatu yang hidup dari benda yang mati, dan Allah jua lah yang mengeluarkan benda yang mati dari sesuatu yang hidup. Allah jualah yang memberi rezki kepada sesiapa yang Allah kehendaki, dengan tiada hitungan hisabNYA" Ameen~~ [Surah Al-Imran; Ayat 26-27]

Saturday, November 27, 2010

Dikurniakan nikmat ALLAH untuk menulis.. Nukilan Hati Puteri bertajuk "Mencari Redha Ilahi - Sebening Cinta Hatiku Buatmu"


Assalammualaikum.. w.b.t.

Buat semua pembaca novel bersiri puteri yang setia membaca entri demi entri, diharapkan teruskan keep in touch dan nantikan sambungannnya. Sejak kebelakangan ini, kekangan masa dan kesuntukan waktu senggang membuatkan puteri membataskan penulisan demi mengasah potensi sekiranya ada.

Tidak kira samaada silent readers mahupun blogger, teruskan menanti sambungan Novel "Mencari Redha Ilahi - Sebening Cinta Hatiku Buatmu"
Sementara puteri diberi kelapangan, diberi kelebihan, diberi kesempatan.. Puteri akan teruskan sehingga end of the novel.

Untuk refresh novel yang puteri cuba garapkan, dan memenuhi beberapa permintaan, di bawah disambungkan ke episod coretan puteri dari episod 1 sehingga yang terkini.

EPISOD 1

EPISOD 2

EPISOD 3

EPISOD 4

EPISOD 5

EPISOD 6

EPISOD 7

EPISOD 8

EPISOD 9

EPISOD 10

EPISOD 11.

EPISOD 12

EPISOD 13

EPISOD 14.

Wassalam..

8 comments:

 1. salam. jemput join contest d blog saya... =)

  ReplyDelete
 2. ok.. u too invited for my contest : http://ainblogger.blogspot.com/2010/11/puteris-birthday-giveaway.html

  ReplyDelete
 3. salam....

  selamat menyambut maal hijrah...1432H..
  moga kita dirahmati Allah swt selalu hendakNya..

  ReplyDelete
 4. salam singgah....

  MO suka baca novel... tapi MO jenis tak suka tunggu satu2...kena tunggu siap semua, sehari menghadap terus habis... heheh...

  selamat meneruskan penulisan...

  MO pun tengah cuba2 menulis novel jugak...
  doa-doakan ya.. hehe

  semoga dalam lindungan Allah selalu.. amin

  ReplyDelete
 5. @Myaby : hai.. :) tq. i'll follow back later :)

  ReplyDelete
 6. @sekamar rindu : salam maal hijrah. insyaALLAH.. amin..

  ReplyDelete
 7. MO : nie namenye tggu idea dan masih dalam proses practise makes perfect... dan kalau ade mase jer bole write. :) G.Luck to u too! :)

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails