About Me

My photo
seorang hamba Allah di muka bumi barakah; yang mencari sinar keimanan, Ummah Rasullullah; juga da'ie yang bertugas sebagai Murabbiyyah si Kecil... sedang bermujahadah mencari redha Ilahi... Wallahualam.. Salam Ukhwah... Jazakallah... **Thinkingg,,,Analyzing,,,Deciding for Writting... Selagi diberi kekuatan atas anugerah Ilham dari Ilahi, terus menulis dan menulis... mencari rahmat dan cintaNYA yang tidak bertepi..

Followers

"Allah tidak memberati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya. Ia mendapat pahala kebaikan yang juga diusahakannya, dan ia juga menanggung dosa kejahatan yang diusahakannya. (Mereka berdoa dengan berkata): Wahai Tuhan kami! Janganlah Allah membebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Allah bebankan kepada orang-orang yang terdahulu kepada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Allah pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya. Dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah kesalahan kami, dan berilah rahmat kepada kami. Allah lah penolong kami, oleh itu tolonglah kami untuk mencapai kemenangan terhadap kaum-kaum yang kafir.." ameen~~~
[Surah Al-Baqarah: Ayat 286]
Katakanlah (wahai Muhammad):
"Wahai Allah yang mempunyai kuasa pemerintahan! Allah lah yang memberi kan kuasa pemerintahan kepada sesiapa yang Allah kehendaki, dan Allah jualah yang mencabut kuasa pemerintahan dari sesiapa yang Allah kehendaki. Allah lah juga yang memuliakan sesiapa yang Allah kehendaki, dan Allah jualah yang menghina sesiapa yang Allah kehendaki. Dalam kekuasaan Allah lah sahaja adanya segala kebaikan. Sesungguhnya Allah Allah Maha Berkuasa atas tiap-tiap sesuatu. "Allah lah yang memasukkan waktu malam ke dalam waktu siang dan Allah jua lah yang memasukkan waktu siang ke dalam waktu malam. Allah lah jua yang mengeluarkan sesuatu yang hidup dari benda yang mati, dan Allah jua lah yang mengeluarkan benda yang mati dari sesuatu yang hidup. Allah jualah yang memberi rezki kepada sesiapa yang Allah kehendaki, dengan tiada hitungan hisabNYA" Ameen~~ [Surah Al-Imran; Ayat 26-27]

Saturday, November 13, 2010

♥7 Ayat Cinta ♥♥♥♥♥♥♥

Gamba sekadar hiasan.

♥7 Ayat Cinta menurut sabda Rasulullah s.a.w♥♥

Sabda Rasulullah s.a.w.
“Barangsiapa yang hafal dan mengamalkan tujuh kalimah ini dan dimuliakan oleh Allah s.w.t dan malaikat dan akan diampuni dosa-dosanya walau sebanyak buih di lautan.”


1. ♥♥Bismillahhirrahmanirrahim♥♥
Pada tiap-tiap hendak melakukan sesuatu.
2. ♥♥Alhamdulillah♥♥
Pada tiap-tiap habis melakukan sesuatu.


3. ♥♥Astaghfirullah♥♥
Jika tersilap melakukan sesuatu yang buruk.
4. ♥♥InsyaALLAH♥♥
Jika ingin melakukan sesuatu pada masa akan datang.
5. ♥♥Lahaulawalaquataillahbillah♥♥
Bila tidak dapat melakukan sesuatu yang agak berat atau melihat sesuatu yang buruk.
6. ♥♥Innalillah♥♥
Jika menghadapi musibah atau melihat kematian.
7. ♥♥LailahaillALLAH♥♥
Bacalah sepanjang siang dan malam sebanyak-banyaknya, amalkanlah selalu moga-moga kita tergolong di kalangan orang-orang yang terpilih oleh Allah s.w.t.

p/s: ♥Amalkanlah dan semoga jiwa anda lebih damai♥♥


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails