About Me

My photo
seorang hamba Allah di muka bumi barakah; yang mencari sinar keimanan, Ummah Rasullullah; juga da'ie yang bertugas sebagai Murabbiyyah si Kecil... sedang bermujahadah mencari redha Ilahi... Wallahualam.. Salam Ukhwah... Jazakallah... **Thinkingg,,,Analyzing,,,Deciding for Writting... Selagi diberi kekuatan atas anugerah Ilham dari Ilahi, terus menulis dan menulis... mencari rahmat dan cintaNYA yang tidak bertepi..

Followers

"Allah tidak memberati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya. Ia mendapat pahala kebaikan yang juga diusahakannya, dan ia juga menanggung dosa kejahatan yang diusahakannya. (Mereka berdoa dengan berkata): Wahai Tuhan kami! Janganlah Allah membebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Allah bebankan kepada orang-orang yang terdahulu kepada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Allah pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya. Dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah kesalahan kami, dan berilah rahmat kepada kami. Allah lah penolong kami, oleh itu tolonglah kami untuk mencapai kemenangan terhadap kaum-kaum yang kafir.." ameen~~~
[Surah Al-Baqarah: Ayat 286]
Katakanlah (wahai Muhammad):
"Wahai Allah yang mempunyai kuasa pemerintahan! Allah lah yang memberi kan kuasa pemerintahan kepada sesiapa yang Allah kehendaki, dan Allah jualah yang mencabut kuasa pemerintahan dari sesiapa yang Allah kehendaki. Allah lah juga yang memuliakan sesiapa yang Allah kehendaki, dan Allah jualah yang menghina sesiapa yang Allah kehendaki. Dalam kekuasaan Allah lah sahaja adanya segala kebaikan. Sesungguhnya Allah Allah Maha Berkuasa atas tiap-tiap sesuatu. "Allah lah yang memasukkan waktu malam ke dalam waktu siang dan Allah jua lah yang memasukkan waktu siang ke dalam waktu malam. Allah lah jua yang mengeluarkan sesuatu yang hidup dari benda yang mati, dan Allah jua lah yang mengeluarkan benda yang mati dari sesuatu yang hidup. Allah jualah yang memberi rezki kepada sesiapa yang Allah kehendaki, dengan tiada hitungan hisabNYA" Ameen~~ [Surah Al-Imran; Ayat 26-27]

Monday, September 27, 2010

Lagi 1 Ikon Bloggers..


Assalammualaikumm...

Syukur hari nie puteri berkesempatan update blog lagi.. Buat tatapan anda bloggers, followers, silent readers mahupun visitors semua..

Malam nie puteri terbaca lagi 1 kisah bloggers yg dah pun membuktikan blog salah satu platform untuk mengeluarkan pandangan, memberikan ketenangan dan kegembiraan.. sebab bila anda menulis anda akan merasa enjoy selain dapat mengenali ramai bloggers yang mempunyai minat yang sama..

"Menulis blog kini bagaikan terapi buat diri saya dalam menangani tekanan sebagai pelajar, selain ia juga cara untuk saya merehatkan minda.

"Malah, minat saya ini juga cara yang paling berkesan untuk memperbaiki cara penulisan saya dari semasa ke semasa," kata pelajar tahun satu jurusan Komunikasi dan Pengajian Media, UiTM itu."

Bukanlah popular yang dicari, tapi kepuasan yang diperoleh melalui penulisan dalam memberikan pandangan dan cadangan beserta kretiviti masing-masing.
Okay, utk view blog kedua2x adik beradik nie..
sila click to view : Irene. and Aizul.

Sumber : Laguna Merbok's Blog

7 comments:

 1. tgh berfikir kaitan antara gambar ngan entry..hehe..

  ReplyDelete
 2. @NaniE: gamba tu lah ikon yg cakap blog nie good. and nti i link ke blog dorg ye.. puteri pun xkenal dorg n baru nak try bace blog dorg..

  ReplyDelete
 3. irene super sweet kan. suke zie tgk muke die..huhu

  ReplyDelete
 4. zie : serious sweet!.. cute. tengok mak die pun vougue lagi kan?!.. kakak n abang die pun memang great!.. pendek kate irene tu pakej lengkap. dia ade advantage utk pergi jauh dlm dunia blogging nie..

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails