About Me

My photo
seorang hamba Allah di muka bumi barakah; yang mencari sinar keimanan, Ummah Rasullullah; juga da'ie yang bertugas sebagai Murabbiyyah si Kecil... sedang bermujahadah mencari redha Ilahi... Wallahualam.. Salam Ukhwah... Jazakallah... **Thinkingg,,,Analyzing,,,Deciding for Writting... Selagi diberi kekuatan atas anugerah Ilham dari Ilahi, terus menulis dan menulis... mencari rahmat dan cintaNYA yang tidak bertepi..

Followers

"Allah tidak memberati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya. Ia mendapat pahala kebaikan yang juga diusahakannya, dan ia juga menanggung dosa kejahatan yang diusahakannya. (Mereka berdoa dengan berkata): Wahai Tuhan kami! Janganlah Allah membebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Allah bebankan kepada orang-orang yang terdahulu kepada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Allah pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya. Dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah kesalahan kami, dan berilah rahmat kepada kami. Allah lah penolong kami, oleh itu tolonglah kami untuk mencapai kemenangan terhadap kaum-kaum yang kafir.." ameen~~~
[Surah Al-Baqarah: Ayat 286]
Katakanlah (wahai Muhammad):
"Wahai Allah yang mempunyai kuasa pemerintahan! Allah lah yang memberi kan kuasa pemerintahan kepada sesiapa yang Allah kehendaki, dan Allah jualah yang mencabut kuasa pemerintahan dari sesiapa yang Allah kehendaki. Allah lah juga yang memuliakan sesiapa yang Allah kehendaki, dan Allah jualah yang menghina sesiapa yang Allah kehendaki. Dalam kekuasaan Allah lah sahaja adanya segala kebaikan. Sesungguhnya Allah Allah Maha Berkuasa atas tiap-tiap sesuatu. "Allah lah yang memasukkan waktu malam ke dalam waktu siang dan Allah jua lah yang memasukkan waktu siang ke dalam waktu malam. Allah lah jua yang mengeluarkan sesuatu yang hidup dari benda yang mati, dan Allah jua lah yang mengeluarkan benda yang mati dari sesuatu yang hidup. Allah jualah yang memberi rezki kepada sesiapa yang Allah kehendaki, dengan tiada hitungan hisabNYA" Ameen~~ [Surah Al-Imran; Ayat 26-27]

Wednesday, September 1, 2010

KataHatiPuteri Diabaikan?..

Assalammualaikum semua,

Selamat pagi ya.. erm, jam skg dah menunjukkan tepat pukul 3.30pagi.. hmm, mata puteri masih tak mengantuk lagi, mungkin sebab puteri dah tidur terlalu lama semalam.. Dua tiga hari yang lepas puteri demam, tidur je la.. penat sikit, lesu, letih dan terasa sedikit tak selesa atau sakit mesti akan tidur,.. jadi, hari nie puteri langsung tak terasa mengantuk. Tu yang dapat bertahan sampai ke pagi ni... Alhamdulillah..

Di kesempatan yang puteri rasa sangat baik nie, amatlah bagus kalau puteri manfaatkan untuk mencoretkan sesuatu dalam blog katahatiputeri ini.. Ialah, sedangkan blog puteri yang lain berganti2x entri, blog yang satu ini seolah-olah diabaikan.. Eh, betul ke? Tak sebenarnya.. Puteri bukan mengabaikan, bukan juga ketandusan idea, dan bukan menganaktirikan, cuma kekangan masa mengatasi semangat utk berblog ni.. huhuhu..

Erm, skemanya ayat.. U all ada fikir maca tu ker? Bagi puteri, terpulanglah bagi sesiapa pun nak menilai..Yang pastinya, pu3 selesa dengan identiti tersendiri.. Tapi, xder la skema sangat kot..

Sebenarnya, sebelum puteri terlupa, disini juga puteri ingin maklumkan kepada semua pembaca blog puteri, pengikut setia ataupun pengkritik2x (tak banyak pun).. insyaALLAH, puteri akan senyap dulu buat seketika waktu dalam berblog memandangkan pu3 akan bercuti raya mulai sabtu ni.. So, almost 2 weeks tanpa talian network dan internet yang akan mengurangkan traffic dan UV agaknya.. Hoho.. Tak dilupakan, buat semua bloggers maaf dipohon, kata diatur atas salah dan silap, khilaf dan kekurangan yang tak disengajakan.. Manalah tahu dalam berbicara ada mengaibkan sesiapa, dalam menulis ada menguriskan hati sesiapa, dalam berkretif ada mengecilkan hati sesiapa.. Apa pun maaf dipinta.. Bile sebut tentang raye nie.. pu3 dah pau abang long wit raye.. hohoho.. ye la gomen dapat 500 kan, so, minta lah sikit.. hehehe.. tapi, puteri mintak sebab nak gune tau..buat ape tu xbole lah beritahu.. too personal. tapi, keperluan la bukan kehendak.. dan abang dgn bermurah hatinye beri la sikit amount yg puteri perlukan.. after pu3 pujuk.. shukkeee.. semoga murah rezeki abang.. amen..

Apapun, sebagai kata akhir buat blogger yang rajin tu, sila2x datang dan ziarahi blog pu3 eh.. Puteri akan kembali aktif mengupdate rasa hati, pandangan, pendapat, info dan penulisan kretif - novel mulai seminggu raya, insyaALLAH... So, stay tune okay..


Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin k..


with luv,
pu3

4 comments:

  1. insyaAllah, xder la lame sgt.. huhu.. nti bersawang pastinya :D

    ReplyDelete
  2. xder la byk mane nanie.. pu3 ada 3 active blog, lagi 2 tu online bisness blog. sudi2xlah follow ye nanie.. ^_^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails