About Me

My photo
seorang hamba Allah di muka bumi barakah; yang mencari sinar keimanan, Ummah Rasullullah; juga da'ie yang bertugas sebagai Murabbiyyah si Kecil... sedang bermujahadah mencari redha Ilahi... Wallahualam.. Salam Ukhwah... Jazakallah... **Thinkingg,,,Analyzing,,,Deciding for Writting... Selagi diberi kekuatan atas anugerah Ilham dari Ilahi, terus menulis dan menulis... mencari rahmat dan cintaNYA yang tidak bertepi..

Followers

"Allah tidak memberati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya. Ia mendapat pahala kebaikan yang juga diusahakannya, dan ia juga menanggung dosa kejahatan yang diusahakannya. (Mereka berdoa dengan berkata): Wahai Tuhan kami! Janganlah Allah membebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Allah bebankan kepada orang-orang yang terdahulu kepada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Allah pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya. Dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah kesalahan kami, dan berilah rahmat kepada kami. Allah lah penolong kami, oleh itu tolonglah kami untuk mencapai kemenangan terhadap kaum-kaum yang kafir.." ameen~~~
[Surah Al-Baqarah: Ayat 286]
Katakanlah (wahai Muhammad):
"Wahai Allah yang mempunyai kuasa pemerintahan! Allah lah yang memberi kan kuasa pemerintahan kepada sesiapa yang Allah kehendaki, dan Allah jualah yang mencabut kuasa pemerintahan dari sesiapa yang Allah kehendaki. Allah lah juga yang memuliakan sesiapa yang Allah kehendaki, dan Allah jualah yang menghina sesiapa yang Allah kehendaki. Dalam kekuasaan Allah lah sahaja adanya segala kebaikan. Sesungguhnya Allah Allah Maha Berkuasa atas tiap-tiap sesuatu. "Allah lah yang memasukkan waktu malam ke dalam waktu siang dan Allah jua lah yang memasukkan waktu siang ke dalam waktu malam. Allah lah jua yang mengeluarkan sesuatu yang hidup dari benda yang mati, dan Allah jua lah yang mengeluarkan benda yang mati dari sesuatu yang hidup. Allah jualah yang memberi rezki kepada sesiapa yang Allah kehendaki, dengan tiada hitungan hisabNYA" Ameen~~ [Surah Al-Imran; Ayat 26-27]

Monday, July 12, 2010

Bismillahirrahmanirrahim...

Salam di pagi selasa semua,

Bismillahirrahmanirrahimm salam di pagi ini.. Sesudah subuh, doa dipanjatkan semoga dipermudahkan urusan, dimurahkan rezeki dan for sure tidak mahu menarik selimut lagi agar dikurniakan rezeki yang melimpah ruah dan rezeki tidak tertutup..

Buat semua kawan2 yang menghadapi temuduga pada hari ini, semoga dipermudahkan, dimurahkan rezeki dan semoga anda lulus mendapat kerja yg diharapkan/dipohon. amin..

Kelas sudahpun bermula, dan Alhamdulillah, memandangkan sudah masuk tahun ke3 pengajian, jadi diri sudah biasa dengan rutin harian yang agak luarbiasa dari kebiasaan.

Jam8am, waktu dhuda sudah membuka tirainya.. Erm, masa utk melaksanakan solat dhuha.. insyaAllah.. selagi mampu melakukannya, pasti tidak melepaskan peluang. Semoga dikurniakan rezeki yang melimpah ruah tanpa disangka-sangka.. amin..

InsyaAllah, kesenggangan masa ini akan digunakan sebaiknya utk menelaah pelajaran dan membuat pembacaan awal sebelum kelas bermula petang ini.

2 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails