About Me

My photo
seorang hamba Allah di muka bumi barakah; yang mencari sinar keimanan, Ummah Rasullullah; juga da'ie yang bertugas sebagai Murabbiyyah si Kecil... sedang bermujahadah mencari redha Ilahi... Wallahualam.. Salam Ukhwah... Jazakallah... **Thinkingg,,,Analyzing,,,Deciding for Writting... Selagi diberi kekuatan atas anugerah Ilham dari Ilahi, terus menulis dan menulis... mencari rahmat dan cintaNYA yang tidak bertepi..

Followers

"Allah tidak memberati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya. Ia mendapat pahala kebaikan yang juga diusahakannya, dan ia juga menanggung dosa kejahatan yang diusahakannya. (Mereka berdoa dengan berkata): Wahai Tuhan kami! Janganlah Allah membebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Allah bebankan kepada orang-orang yang terdahulu kepada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Allah pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya. Dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah kesalahan kami, dan berilah rahmat kepada kami. Allah lah penolong kami, oleh itu tolonglah kami untuk mencapai kemenangan terhadap kaum-kaum yang kafir.." ameen~~~
[Surah Al-Baqarah: Ayat 286]
Katakanlah (wahai Muhammad):
"Wahai Allah yang mempunyai kuasa pemerintahan! Allah lah yang memberi kan kuasa pemerintahan kepada sesiapa yang Allah kehendaki, dan Allah jualah yang mencabut kuasa pemerintahan dari sesiapa yang Allah kehendaki. Allah lah juga yang memuliakan sesiapa yang Allah kehendaki, dan Allah jualah yang menghina sesiapa yang Allah kehendaki. Dalam kekuasaan Allah lah sahaja adanya segala kebaikan. Sesungguhnya Allah Allah Maha Berkuasa atas tiap-tiap sesuatu. "Allah lah yang memasukkan waktu malam ke dalam waktu siang dan Allah jua lah yang memasukkan waktu siang ke dalam waktu malam. Allah lah jua yang mengeluarkan sesuatu yang hidup dari benda yang mati, dan Allah jua lah yang mengeluarkan benda yang mati dari sesuatu yang hidup. Allah jualah yang memberi rezki kepada sesiapa yang Allah kehendaki, dengan tiada hitungan hisabNYA" Ameen~~ [Surah Al-Imran; Ayat 26-27]

Thursday, May 20, 2010

Marriage...


Tadi dtg sebuah keluarga comel.. wanita yg kelihatan persis seorg remaja sedangkan umurnya menjangkau awal 30'an..


Asalnya puteri membahasakan wanita itu sebagai adik yang menyangkakan bahawa puteri lebih berusia drnya..rupa2nya wanita tersebut sudah berusia 30'an dan memiliki 3 orang anak yang sudah meningkat remaja. MasyaAllah....kuasa Tuhan.


Dari perkongsian kisah nya, wanita tersebut mengakui kawin muda dan di usia 33, dia telah memiliki anak gadis yang berusia 13 tahun...Ya Allah.. Subhanallah. Kagum pada wanita tersebut... Wajah dan personaliti yang ayu dan kelihatan menawan.


Dan, hati ini berbisik di dalam diri.. alangkah beruntungnya kawin awal. Masa sudah berlalu, yang lepas tak mungkin dapat diulang kembali.. hati berbisik lagi.


Akhirnya, puteri mentafsirkan setiap kejadian dan ketentuan telah tertulis sejak azali lagi. Sesuatu yg baik dan buruk dtg bersama ujian, Kehidupan itu sebuah perjalanan.. ada orang perjalananya licin, lancar dan teratur.. manakala, ada orang yang perjalanan hidupnya berliku, curam dan perlahan. Setiap sesuatu juga datang bersama hikmah. Renung2kan, Selamat Beramal,..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails